söndag 6 juni 2010

10 saker LO borde göra idag

1. blockera all hantering av Israeliskt gods tills Israel bryter blockaden av Gaza.

2 . Starta LO-radion genom att köpa sändningsrätt i de privata kanalfrekvenserna. Många hundratusentals lyssnar på radio på arbetet.

3. Omvandla var femte tjänst till agitatorstjänst. Ha LO-folk på gator och torg året runt. Om pamparna inte håller måttet så anställ nytt folk, partibok lär ju knappast vara garantin. Agitera för grundläggande värderingar, sprid material som avslöjar borgarmedias lögner.

4. Skapa skarpare analysgrupper avseende privatiseringar, jobbskatteavdragen, rut-avdragen och så vidare. Finns hur mycket som helst att avslöja och granska härvidlag.

5. Omedelbar kampanj mot privatiseringen av bilbesiktningen. Politiskt perfekt fråga som skulle slå in en kil i alliansens förmåga att locka till sig "bilisterna".

6. Demonstrationer varje lördag från 1 augusti till valet . LO arrangerar, partier i rödgröna röran inbjudes.

7. Använd Frances Tuuloskorpi . Unik kompetens, pedagogiskt briljant och följer egentligen ingenting annat än LO´s program och värderingar.

8. Starta en nationell gratisutdelad dagstidning.

9. Låt Wanja köpa torp bredvid Göran den Store och pensionera henne. Hon är kort sagt värdelös. Kan någon säga ett enda tillfälle Wanja har sagt eller gjort något som varit i närheten av att hota kapitalet eller alliansen?

10. LO´s hemsida är värdelös. Finns alldeles för lite information om grundläggande rättigheter i arbetslivet till exempel. Kicka mupparna som gör den och börja om.


LO kan inte sitta i sina tjänsterum och hoppas på att det ska ske underverk. Alla framsteg för arbetarna har skett i kamp, antingen direkt eller i den institutionaliserade klasskamp som förhandlingar utgör.
Motståndarna har övergett samförståndet för länge sedan. Då har LO inte råd att syssla med ovidkommande saker.
All management går idag ut på back-to-basics.
När ska LO fatta det?

Eller kommer man sitta inlåst på kontoren när revolutionen kommer? och ringa polisen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar