torsdag 15 juli 2010

Christina Hunsan Piskan gör det igen!

förvisso ett svårt jobb att vara socialförsäkringsminister i en regering som egentligen inte vill ha socialförsäkringar , men ändå Christina Hunserska Piska tar nog priset som sämst i alliansens laguppställning av idel kompetens och briljans.

Nu visar det sig stämma som alla förstod : att dom svårast sjuka inte kan komma ut i arbete . . Hoppsan hejsan!

Men enligt Husmark Persson finns inga stupstockar:

– Det finns människor som inte ska gå över till Arbetsförmedlingen. Om man har psykiska sjukdomar, om hälsoläget kan förvärras, om man ligger på sjukhus eller har vård och behandling – då ska man vara kvar i sjukförsäkringen, och då finns inga tidsgränser.


Så alla som har psykiska sjukdomar ska vara kvar i sjukförsäkringen ? oavsett diagnos??
Och har inte dom sjukskrivna vård och behandling? ROFL LMAO vad säger hon egentligen här???
Och ligger man på sjukhus i väntan på ålderspension om man är sjukskriven???

Haft ett par patienter som hamnat på AF:s berömda program. Och trodde i min enfald att nu skulle man krama ur sista dropparna arbetsförmåga ur dom. ( I teorin är alla människor arbetsföra till någon form av arbete om det arbete SKAPAS för dom och det vore just fine with me).

Trodde dessutom att det skulle vara noggranna genomgångar av arbetsförmåga och kvarvarande krafter/resurser/kompetenser. Icke sa nicke, dom stackars arbetsförmedlarna kunde raskt konstatera att folk var för sjuka och lät dom helt enkelt vänta dom tre månaderna. Sannolikt mer passivt än under sjukersättning eftersom man som sjukskriven i alla fall bör träffa sin läkare för nytt intyg då och då och det kan innebära att läkaren funderar på vad som kan göras för att folk ska bli friskare ( ingen närvarokoll eller nåt sånt på AF, folk jag snackat med var där 1 gång i månaden högst ).

Återigen en massa rundgång, utredningar, systembollande, regelförändringar som ska vidimeras, implementeras och dokumenteras ( kräksjuk igen? inte mitt fel)

Merkostnaden för att skapa ett offentligt jobb kontra att ha olika former av försäkringar är liten. Lägg till extrakostnader för alla dessa tjänstemän och system, extrakostnader för extra sjuklighet som utslagningen innebär och det är helt uppenbart för alla utom dom ideologiskt blinda:
"Marknaden" kommer aldrig anställa halta och lytta hur mycket man än låter dom valsa runt. istället för att folk valsar runt så ge dom anpassade jobb i den offentliga sektorn. Spara pengar, sätt folk i arbete direkt! Vinn värdighet och hälsa!

Dessutom finns en rejäl förnedringsfaktor i rundgången. Det är svårt för folk att förstå alla regler, dom har ingen som kan förklara regelverk och alla dokument, dessutom upplever man ju sig ifrågasatt om man valsar runt på detta sätt.

Många 60-65 åringar har löst detta med tidigt uttag av ålderspension, undrar om det är studerat hur många som försvinnit från "utanförskapet" den vägen? Dom skiter i att förlora ett par tusenlappar per månad, folk föredrar bevarad värdighet framför att sitta framför en finnig spoling och förklara varför en 63-årig kokerska inte orkar jobba heltid och inte att är intresserad av att träffa en käck jobbcoach heller...

Naturligtvis finns det ett "utanförskap" och det är för jävligt. I grund och botten handlar det om utslagna som kapitalismen inte behöver. Undrar om Lasse Ohly kommer börja använda det ordet i valrörelsen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar